návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Čočkový salát s grilovanými paprikami

Hodnoceno: 0x
4-5 porce
do 30 minut
Čočkový salát s grilovanými paprikami
Autor: isifa.com Čočkový salát s grilovanými paprikami
Tenhle vydatný salát je skvělý studený i teplý. Grilované papriky mu dodávají barevnost a silnou vůni, kterou ještě zintensivní cibule a balsamikový vinaigrette.

Postup

  1. Ve velkém množství vody vařte čočku asi 20 minut, dokud nebude měkká, potom ji nechte odkapat. Mezitím na malé kousky nakrájejte papriky a cibuli a opékejte v rozpáleném oleji, dokud hrany nezačnou trochu hnědnout – nevařte úplně do měkka.
  2. Opraženou zeleninu promíchejte s teplou čočkou, ochuťte solí a pepřem a dokončete balsamikovým vinaigrettem. Posypte petrželkou a hned podávejte.
  3. Příprava balsamikového vinaigrettu: 4 díly extra panenského olivového oleje, 1 díl balsamikového octa, 1 stroužek česneku buď rozpůlený, nebo – pro silnější chuť – rozdrcený, 1 lžičku hořčice, sůl a pepř smíchejte v nádobce s těsným uzávěrem a dobře protřeste. Pomocí něho můžete skvěle ovlivnit výslednou chuť jídla.