Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cibulačka s červeným vínem
Tahle verze používá červenou cibuli spolu s červeným vínem, takže chuť je více zemitější než u klasické verze a zapečená s toustem a kupou sýra vydá za samostatné jídlo. Nejvíc práce dá opéct cibuli, pak už je to hračka.
Suroviny (4 porce)
- červené cibule 5 ks
- Máslo 2 lžíce
- červené víno 250 ml
- Vývar 300 ml
- Tymián 1 snítka
- Bobkový list
- Sůl
- Pepř
- bílá bageta
- dobrý strouhaný sýr 80 g
Postup
- Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka, v hrnci s širokým dnem pomalu na másle nechte zesklovatět a pokračujte v opékání, až cibule dostane jemnou zlatavou barvu. Při opékání je zejména na konci potřeba velmi často míchat, aby se cibule nepřipalovala.
- K cibuli nalijte červené víno a vývar, přidejte tymián a bobkový list a vše nechte pod pokličkou asi 20 minut probublávat doměkka. Záleží na stáří cibule i síle nakrájení plátků, čím tenčí, tím rychleji se cibule uvaří.
- Když cibule změkne, tymián a bobkový list pak z polévky vyndejte, dochuťte solí a pepřem a stáhněte z plotny.
- Před podáváním navrch polévky naskládejte plátky bagety a na ně přidejte nastrouhaný sýr. Celou polévku nakonec zapečte pod grilem dozlatova, aby se sýr roztekl a zezlátl.
Cibulačka s červeným vínem, foto: S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!