návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Cibulačka s červeným vínem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Cibulačka s červeným vínem
Autor: S vášní pro jídlo Cibulačka s červeným vínem
Francouzská cibulačka je tou správnou polévkou, která zahřeje právě teď, když venku přituhuje a člověk se chce tak akorát zachumlat do teplé deky.

Tahle verze používá červenou cibuli spolu s červeným vínem, takže chuť je více zemitější než u klasické verze a zapečená s toustem a kupou sýra vydá za samostatné jídlo. Nejvíc práce dá opéct cibuli, pak už je to hračka.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka, v hrnci s širokým dnem pomalu na másle nechte zesklovatět a pokračujte v opékání, až cibule dostane jemnou zlatavou barvu. Při opékání je zejména na konci potřeba velmi často míchat, aby se cibule nepřipalovala.
  2. K cibuli nalijte červené víno a vývar, přidejte tymián a bobkový list a vše nechte pod pokličkou asi 20 minut probublávat doměkka. Záleží na stáří cibule i síle nakrájení plátků, čím tenčí, tím rychleji se cibule uvaří.
  3. Když cibule změkne, tymián a bobkový list pak z polévky vyndejte, dochuťte solí a pepřem a stáhněte z plotny.
  4. Před podáváním navrch polévky naskládejte plátky bagety a na ně přidejte nastrouhaný sýr. Celou polévku nakonec zapečte pod grilem dozlatova, aby se sýr roztekl a zezlátl.

Cibulačka s červeným vínem  Foto:

Cibulačka s červeným vínem, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!