Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bramborové loďky
Populární jídlo v anglicky mluvících zemích. Stačí jednou vyzkoušet – a budete ho chtít adoptovat.
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
- velké moučné brambory 4 ks
- Máslo 8 lžic
- Anglická slanina 8 plátků
- jarní cibulka 4 ks
- nastrouhaný sýr typu čedar 1 hrnek
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mřížku dejte do středu trouby a předehřejte ji na 200 °C. Brambory rozložte na mřížku a upečte je doměkka, trvá asi 1 hodinu 15 minut. Nechte je trochu vychladnout, pak je podélně rozkrojte a vydlabejte. Vydlabanou dužinu promíchejte s rozdrobenou opraženou slaninou, nakrájenou cibulkou a většinou sýra.
- Mřížku dejte pod gril v troubě a předehřejte ho. Vydlabané brambory rozložte slupkou nahoru na plech a potřete je rozpuštěným máslem. Grilujte 1 minutu, pak obraťte, vnitřky vytřete máslem a grilujte, až budou lodičky křupavé a zlatohnědé.
- Do každé lodičky dejte náplň a posypte ji zbylým sýrem. Krátce zapečte pod grilem, až se sýr rozpustí.