návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Bramborové loďky

4 porce
do 2 hodin
1Výstřižek_Fotor
1Výstřižek_Fotor
Populární jídlo v anglicky mluvících zemích. Stačí jednou vyzkoušet – a budete ho chtít adoptovat.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Mřížku dejte do středu trouby a předehřejte ji na 200 °C. Brambory rozložte na mřížku a upečte je doměkka, trvá asi 1 hodinu 15 minut. Nechte je trochu vychladnout, pak je podélně rozkrojte a vydlabejte. Vydlabanou dužinu promíchejte s rozdrobenou opraženou slaninou, nakrájenou cibulkou a většinou sýra.
  2. Mřížku dejte pod gril v troubě a předehřejte ho. Vydlabané brambory rozložte slupkou nahoru na plech a potřete je rozpuštěným máslem. Grilujte 1 minutu, pak obraťte, vnitřky vytřete máslem a grilujte, až budou lodičky křupavé a zlatohnědé.
  3. Do každé lodičky dejte náplň a posypte ji zbylým sýrem. Krátce zapečte pod grilem, až se sýr rozpustí.
Reklama

Bramborové loďky Foto:

DALŠÍ BÁJEČNÉ RECEPTY Z PODZIMNÍCH SUROVIN NAJDETE V NOVÉM ČÍSLE ČASOPISU PRIMA FRESH, KTERÉ JE V PRODEJI OD 16. ZÁŘÍ:

Prima FRESH - podzim 2015

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama