Korpus
- vlašské ořechy 90 g
- datle (neslazené) 90 g
- Kokosový olej 2 a 1/2 lžíce
Kešu krém
- kešu 100 g
- kokosové mléko 30 ml
- cukr (kokosový) 1 lžíce
- Kokosový olej 1 lžíce
Borůvkový krém
- borůvky 200 g
- avokádo 1 ks
- strouhaný kokos 50 g
- cukr (kokosový) 4 lžíce
- citronová šťáva 4 lžíce
- sůl (maldon) špetka
- Kokosový olej 5 lžic
Postup přípravy
- Korpus: Datle namočte na dvě hodiny do vody, aby změkly. Sceďte, vložte do mixéru, přidejte ořechy a rozmixujte v hladkou směs.
- Formu vyložte potravinářskou fólií a ořechovou směs na ni po částech přeneste a lžící nebo prsty upěchujte. Dejte vychladit.
- Kešu krém: Veškeré ingredience rozmixujte v hladkou směs a přeneste na korpus a dejte opět vychladit.
- Borůvkový krém: Avokádo oloupejte, zbavte pecky a s ostatními ingredienci rozmixujte v hladkou směs. Borůvkový krém naneste na kešu krém a nechte v lednici vychladit přes noc.