Suroviny
- rajčata 550 g
- červená paprika 1 ks
- cibule 1 ks
- chilli papričky 1/2 ks
- česnek 1 stroužek
- slunečnicový olej 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- zeleninový vývar 1 litr
- cizrna 200 g
- limetková šťáva
- řeřicha
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 220 °C. Na mísu položte sítko. Lžičkou vykrojte z rajčat semínka a protlačte je sítkem, aby se šťáva vymačkala do mísy pod ním. Semínka, která zùstala v sítku vyhoďte, a šťávu si dejte prozatím stranou.
- Do pekáče vložte na čtvrtky nakrájená rajčata s odstraněnými semínky, papriku, červenou cibuli, chilli papričku a česnek. Přidejte slunečnicový olej a promíchejte. Pečte 30 minut.
- Na směs nalijte sójovou omáčku a polovinu horkého zeleninového vývaru a pečte dalších 20 minut. Pak přidejte vymačkanou rajčatovou šťávu, zbývající vývar a cizrnu a po částech rozmixujte dohladka. Nalijte do rendlíku a mírně zahřejte. Vmíchejte šťávu z limetky, pak rozdělte do misek a ozdobte řeřichou, krutony a cizrnou. Okamžitě podávejte.