Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Quinoa pudink s jahodami

4 porce
do 1 hodiny
Quinoa pudink s jahodami
Quinoa pudink s jahodami Autor: Výpečky.com
Quinoa je tradiční jihoamerická plodina, kterou v poslední době objevuje celý svět. Drobná kulatá zrnka připomínají kuskus a mají po uvaření jemnou oříškovou chuť a skvělou konzistenci. Neobsahuje lepek a může se podávat i malým dětem.
Reklama

Quinoa má velmi široké využití. Její velkou výhodou je možnost úpravy jak naslano (s kořením a zeleninou zatepla, do salátů nebo zeleninových placiček), tak i nasladko (např. na snídani s medem, ovocem, ořechy nebo rozinkami, přidat ji můžete třeba do lívanců).
Skvělá je například na zahuštění polévek.
Quinou koupíte v prodejnách zdravé výživy nebo například v DM drogerii.

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Nejprve propláchněte quinou horkou vodou, aby se zbavila hořké chuti.
  2. Rozkrojte podélně vanilkový lusk a ostrým nožem z něj vyškrabejte semínka. Ty vmíchejte do mléka smíchaného se smetanou v menším kastrolu. Pak přisypte cukr, quinou a špetku soli.
  3. Směs přiveďte k varu, hrnec přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 30 minut. Během vaření občas promíchejte, aby se na povrchu nedělal škraloup.
  4. Jakmile se mléko vsákne a vytvoří se hustý pudink, přelijte ho horký do menších mističek. Nechte mírně vychladnout, ozdobte nakrájenými jahodami a zakápněte pár kapkami javorového sirupu. Můžete přidat ještě nasekané pistácie nebo mandle.
Reklama
Quinoa

Quinoa je vzácný poklad Inků. Pusťte ji i do své kuchyně!

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama