Postup přípravy
- Maso okořeníme a prudce v hrnci orestujeme ze všech stran. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme 4 hodiny až 6 hodin. Během pečení maso kontrolujeme, zda půjde vidličkou lehce rozdělit na vlákna. Poté maso vyndáme a natrháme.
- Rýži uvaříme podle návodu s přidáním kurkumy. Vedle v menším hrnci zahřejeme olivový olej. Na oleji opečeme mrkev a cibuli nakrájenou na malé kostičky se špetkou soli. Když mrkev a cibule začne mít zlatavou barvu, přidáme pokrájené ovoce a opékáme ještě minutu. Když je rýže hotová, promícháme ji se zeleninou a ovocem, přidáme mandle.
- Zeleninu si omyjeme a nakrájíme, dáme do mísy, přidáme balkánský sýr, petrželovou nať, čerstvý koriandr, olivový olej a zamícháme. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Ingredience na hummus zpracujeme mixérem, dokud nevznikne nadýchaná a jemná hmota světle béžové barvy.