Postup přípravy
- V kastrůlku přiveďte k varu vodu s olejem a solí. Do vroucí směsi nasypte hladkou mouku a za stálého míchání těsto smažte. Je to proces, kterému se říká odpalování těsta na bílé dno. Těsto přendejte do robota a míchejte do mírného zchladnutí. Pak postupně vmíchejte vejce, dokud nevznikne hladká hmota.
- Plech potřete olejem a pomocí cukrářského sáčku naneste těsto. Pečte na 200°C, dokud se větrníky nenafouknou. Pak teplotu snižte na 160°C a pečte, dokud nebudou usušené.
- Vanilkový krém: Mléko s cukrem přivedeme k varu. V míse si smícháme škrob, žloutky a vanilkovou pastu. Směs vmícháme do mléka a vaříme až do zhoustnutí. Do vychladlého pudinku zamixujeme šlehačku.
- Karamelová šlehačka: Cukr roztavte na světlý karamel, přidejte ohřátou smetanu a směs vařte, dokud se cukr nerozpustí. Pak směs přeceďte a nechte do druhého dne v lednici. Druhý den karamelovou šlehačku pozvolna ušlehejte.