Head
- vepřové maso 2 ks
- houbu 300 g
- zakysaná smetana 1 kus
- koření na vepřové steaky
- rozmarýn
- cibule 2 ks
- olej
- brusinky
- kmín
- sůl
Postup přípravy
- Panenky naporcujeme na tři stejně velké špalíčky z každé panenky, maso osolíme, posypeme kořením a omotáme provázkem, abychom porce stáhli. Panenky orestujeme na pánvi a přendáme do pekáčku. Na výpeku orestujeme houby, osolíme, okmínujeme, přidáme cibulku a směsí pokryjeme panenky v pekáčku. Pečeme 15–20 minut. Poté houby se šťávou rozmixujeme, přidáme smetanu a můžeme podávat na talíř.
- Brambory rozčtvrtíme a v míse promícháme s olejem a kořením. Přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme na 200 °C asi 15–20 minut.
- Brusinky servírujeme jako oblohu, jídlo ozdobíme rozmarýnem a podáváme s opečenými brambory.