Suroviny
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 250°C. Papriku omyjeme, osušíme a po celé ploše potřeme olejem, osolíme a položíme na plech. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme osm minut. Poté papriku dáme do misky, důkladně obalíme fólií a necháme šest minut zapařit. Následně malým nožem seškrábneme slupku. Papriku oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Polovinu dužinu nakrájíme na kostičky, druhou polovinu nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Cibuli smícháme v misce s vodou, octem a cukrem. Dáme stranou. Olivy a česnek nakrájíme najemno. Z tuňáka slijeme šťávu, vložíme do mísy, přidáme majonézu, cibuli, hořčici, olivy, pepř, pažitku a na kostičky nakrájenou papriku, promícháme.
- Vejce oloupeme, podélně rozkrojíme na polovinu, žloutky vyndáme a potřeme olejem. Bílky plníme tuňákovým salátem. Na talíři servírujeme naloženou cibuli, na to dáme vejce s tuňákem a dozdobíme na proužky nakrájenou paprikou.