Suroviny
Postup přípravy
- Salát dle rodinného receptu: Nejprve opečeme papriky nasucho v troubě, až kůra zčerná. Zabalíme do novin nebo fólie, aby se zapařily, pak sloupneme, papriky podélně nařízneme a uvnitř potřeme rozdrceným česnekem se solí - rozložíme na talíř a až vychladnou, dáme do prostředku nakrájenou okurku, rajčata s cibulí, osolíme podle chuti, zakápneme olejem, posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a zelenou petrželkou.
- Maso osolíme a opepříme, mírně naklepeme a smažíme rychle na slunečnicovém oleji po obou stranách, vypneme a necháme pod pokličkou.
- Garnitura: Nakrájíme cibuli na měsíčky, osmahneme na oleji, přidáme sójovou omáčku a kečup.
- Přílohy: Rýži propláchneme a uvaříme obvyklým způsobem, jeden díl rýže a dva a půl dílu vody, osolíme a přidáme lžičku oleje. Do hotové rýže vmícháme máslo a mák, který jsme mírně opražili na suché pánvi. Batáty oloupeme a nakrájíme na kolečka – nesolíme, plátky osmažíme na troše oleje asi dvě minuty z každé strany.