Suroviny
- kuřecí maso 250 g
- hovězí maso 250 g
- vepřové maso 250 g
- paprika 3
- rajče 5
- cibule 4
- protlak 0.5
- paprika
- bazalka
- rozmarýn
- chilli
- cukr
- olej
- rýže
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Veškerá masa nakrájíme na nudličky. Vepřové maso zprudka osmahneme na oleji, aniž bychom ho kořenili. Na druhé pánvi osmahneme kuřecí maso, také bez ochucení. Hovězí maso okořeníme červenou paprikou, osolíme a přidáme chilli. Do rozehřátého oleje v hrnci vložíme hovězí, krátce zatáhneme a zalijeme výpekem z vepřového a kuřecího, dolijeme vodou a necháme maso dusit 20–30 minut, pro urychlení vložíme mezi maso ocelové příbory. Po 5 minutách přidáme vepřové maso. Po 15 minutách přidáme papriky nakrájené na nudličky.
- Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a přidáme nakrájená rajčata a půlku rajského protlaku, osolíme, opepříme, přidáme chilli a šťávu z půlky citronu a lehce osladíme cukrem. Kuřecí maso a hotovou směs přidáme do hrnce a lehce posypeme sušenou bazalkou a rozmarýnem. Rýži rovnoměrně rozprostřeme po pekáči, osolíme a přidáme rozpůlenou cibuli. Zalijeme na kilo rýže 1,5 litrem horké vody. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme při teplotě 180 °C na 20–30 minut.