Řepová pomazánka
- řepa 600 g
Hummus
- cibule 1-2
Rybičková pomazánka
Řepová pomazánka
- olej 1/2 hrnku
Řepová pomazánka
Postup přípravy
- Přes noc namočenou cizrnu uvaříme doměkka s nakrájenou cibulí, česnekem, římským kmínem a půlkou lžičky jedlé sody. Potom scedíme, ale vodu si necháme. Zbytek rozmixujeme, přidáme ostatní ingredience a doléváme vodou z vařené cizrny, abychom dosáhli kýžené konzistence.
- Řepu, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a rozhodíme po plechu. Na směs nalijeme esenci z oleje, octa, vína a lžíce medu, posypeme koriandrem, osolíme a opepříme. Přikryjeme alobalem a pečeme, než řepa změkne, poté rozmixujeme.
- Vnitřek avokáda a maso z makrely rozmačkáme lžící, smícháme s olejem a citronovou šťávou, potom i s nadrobno nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem.