Suroviny
Postup přípravy
Kuřecí prsa si omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, stvoly citronové trávy naklepeme plochou stranou nože a poté pokrájíme na větší kusy. Galangal (nebo zázvor) pokrájíme na plátky, chilli papričky podélně rozkrojíme a zbavíme semínek, koriandr nasekáme nahrubo. Žampiony si očistíme a překrojíme napůl. Do většího hrnce si dáme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Přidáme do něj pokrájený galangal (zázvor), citronovou trávu, kafrové listy, chilli papričky a maso. Vaříme cca 5 minut a poté přidáme na půlky pokrájené žampiony a vlijeme kokosové mléko. Znovu přivedeme k varu a vaříme dalších 5 minut. Provařenou polévku ochutíme rybí omáčkou, limetovou šťávou, a pokud chceme chuť ještě zvýraznit, přidáme trochu červené kari pasty a minutku provaříme. Servírujeme s koriandrovými listy a měsíčkem limety.