Suroviny
- kari pasta 2 lžíce
- kuřecí maso 1 kg
- kokosové mléko 800 ml
- olej 3 lžíce
- rybí omáčka
- třtinový cukr
- lilek 1
- cuketa 1
- bambusové výhonky 100 g
- zelená paprika 1
- limetková šťáva
- rýže basmati
Postup přípravy
- Kuřecí prsa nakrájíme na tenké, malé kousky, zeleninu na větší kousky. V hrnci nebo na woku opražíme na malém množství oleje kari pastu, přidáme kuřecí maso a až se zatáhne, zalijeme kokosovým mlékem. Necháme povařit do libovolné hustoty. Do vzniklé omáčky přidáme zeleninu a ochutíme cukrem, rybí omáčkou a šťávou z limetky. Chvilku povaříme, aby zůstala zelenina křupavá.
- Podáváme s basmati rýží, kterou nejlépe uvaříme v rýžovaru, nebo klasicky tak, aby byla sypká.