Houskový knedlík
- mouka 600 g
Head
Postup přípravy
- Maso prošpikujeme špekem a osolíme, zeleninu očistíme a můžeme ji nakrájet nebo nastrouhat. Dáme do pekáče i s masem, přidáme nové koření, bobkový list, sůl a celý pepř, přidáme máslo a podlijeme vodou nebo vývarem. Pečeme v troubě doměkka. Potom zeleninu rozmixujeme a zjemníme smetanou. Pokud by omáčka byla moc hustá, tak se může naředit vývarem.
- Houskový knedlík: Uděláme si kvásek z droždí, vody a cukru. Mouku dáme do misky a osolíme, pak zamícháme kvásek a nakrájenou housku a vypracujeme ve vláčné těsto. Necháme v teplé místnosti vykynout. Potom uděláme bochánky a vaříme na páře asi 20 minut. Nakrájíme maso na plátky, ozdobíme plátkem citrónu, brusinkami a šlehačkou.