Suroviny
- rýže 1 l
- cukr 1 lžička
- avokádo 1
- wasabi pasta
- losos 300 g
- rýžový ocet 1
- řasa nori
- sójová omáčka
- zázvor
- sůl
Postup přípravy
- Rýži na sushi uvaříme dle návodu. Připravíme si lžíci nebo dvě rýžového octa (pokud není rýžový, lze nahradit třeba jablečným), lžičku cukru a soli, směs ohřejeme a nalijeme do rýže, promícháme a necháme rýži vystydnout.
- Plát řasy položíme lesklou stranou na rolovátko, navlhčenou rukou nabereme hrst rýže, rozprostřeme po celé ploše řasy krom horního okraje. Doprostřed rýže podélně položíme rybu a okurku/avokádo (můžeme malinko potřít pastou wasabi). Začneme rolovat odspoda řasu do rolády, řasa se zaroluje dovnitř. Hotový váleček rozkrojíme na 6-8 kousků.
- Sushi podáváme se sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.