Postup přípravy
- Připravíme si těsto na oboje halušky: do mísy si dáme polohrubou mouku, vajíčko, brambory nastrouhané najemno, sůl a trochu vody. Těsto by mělo být řídké tak akorát.
- Ve větším hrnci si necháme uvařit osolenou vodu a přes síto na halušky vytlačíme halušky, které uvaříme ve vodě. Halušky jsou hotové, když vyplavou na povrch, trvá to maximálně pět minut.
- Pokrájíme si slaninu, kterou na pánvičce usmažíme dokřupava, pak přidáme brynzu. Brynza musí projit varem. Vznikne nám tekutá hmota, kterou potom nalijeme na naservírované halušky v talíři.
- Zelné halušky: Nakrájíme si na kousky uzené maso. Usmažíme si cibulku s cukrem, aby zkaramelizovala, přidáme zelí, a nakonec uzené maso. Směs potom promícháme s haluškami.