Nivový krém
- šlehačka
- sýr niva
- pomazánkové máslo 1
- bylinky
- vlašské ořechy
- med
Postup přípravy
- Do hrnce dáme vodu, tuk, špetku soli a zahřejeme k varu. Jakmile se tuk rozpustí, vsypeme mouku a mícháme, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá na stěny hrnce. Necháme vychladnout, občas promícháme.
- Do částečně nebo úplně prochladlého těsta vmícháme jedno vejce po druhém a bílky. Plechy vyložíme pečicím papírem. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a stříkáme věnečky. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230 stupňů, po deseti minutách ztlumíme na 180 °C a ještě pečeme 10–15 minut.
- Nivový krém: Svaříme nivu se šlehačkou a dáme vychladit. Po vychladnutí vyšleháme s pomazánkovým máslem, přidáme zkaramelizované vlašské ořechy. A spolu s nasekanými čerstvými bylinkami a troškou medu vyšleháme do hladkého krému, kterým budeme plnit koláčky.