Na polevu
Postup přípravy
- Vymažeme máslem obdélníkovou pečicí formu 23 x 32 cm. Vytvoříme klasické kynuté těsto, kvásek vytvoříme z droždí a teplého mléka, nalijeme vzešlý kvásek do mísy s moukou, špetkou cukru, soli a přidáme máslo nebo olej. Nakonec dvě vejce. Vymícháme a necháme v teple odpočinout.
- Po vykynutí rozválíme těsto na obdélník zhruba 25 x 46 cm. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí. Smotáme, vytvarujeme a krájíme rolky. Ty položíme na plech, necháme deset minut odpočinout a pečeme do zhnědnutí v troubě předehřáté na 175 °C.
- Okamžitě po vyndání z trouby polijeme polevou z cukru, extraktu vanilky, másla, mléka a citronové šťávy.
Autor receptu: Klára Kotábová