Suroviny
- vejce
- tuňák 100 g
- mango
- avokádo
- červená cibule
- okurka
- chilli paprička
- limetková šťáva 0.5 lžíce
- petržel (čerstvého - volitelné ) 1 hrst
- salát little gem 8-10 listů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
V rendlíku uvaříme vejce natvrdo, zhruba 7–8 minut od bodu varu. Tuňáka dáme do mísy. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky, avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu. Nakrájíme ji na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky. Chilli papričku nasekáme najemno. Vše vsypeme k tuňákovi, zakápneme limetovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Koriandr či petrželku nasekáme nadrobno a spolu s vejci lehce vmícháme do tuňákové směsi. Salát rozdělíme na jednotlivé listy a naplníme je tuňákovou směsí.