Postup přípravy
- Meloun rozkrojíme napůl a lžičkou vydlabeme semínka. Každou půlku pak nakrájíme na cca centimetrové plátky a zbavíme je kůry. Nožem rozdělíme na větší kousky. Kousky melounu obalíme plátkem prosciutta a dáme vychladit do lednice. Pokud nějaké prosciutto zbude, pokrájíme jej a necháme stranou. Omyjeme salát a připravíme zálivku smícháním olivového oleje, vinného octa, soli a trocha pepře. Natrháme lístky salátu, přidáme vychlazený meloun s prosciuttem, zbylé volné plátky prosciutta a vše opatrně promícháme. Zakápneme zálivkou a můžeme podávat. Tento salát nejlépe chutná ozdobený čerstvými hoblinkami parmazánu a s rozpečenou bagetkou.
- Bageta: Smícháme vlažnou vodu s droždím, dáme sůl do mouky, mouku prosejeme přes síto. Poté pomalu přilijeme kvásek a hněteme. Vytvoříme bochánek a zasypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odležet. Po 20 minutách vytvarujeme bagety, dáme na 20 minut kynout do studené trouby. Po 20 minutách vytáhneme, potřeme vodou a pečeme v troubě s hrnkem vody 12–18 minut na 250 °C.