Domácí pečivo
- mouka 500 g
Postup přípravy
- Omyjeme si všechny druhy salátů (rukolu, polníček, špenát a jiné) a trochu je pokrájíme. Nakrájíme si hrušku, jablko a nivu na drobnější kostky a vše smícháme do mísy. Připravíme si zálivku. Smícháme 5 lžic olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, 2 lžičky medu, 2 lžičky dijonské hořčice a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a můžeme zálivku vlít na směs salátů s jablkem, hruškou a nivou. Nakonec si opražíme hrst vlašských ořechů na pánvi, dokud nezezlatoví.
- Během přípravy salátu si vytvoříme těsto na bagety. Do mísy nasypeme 500 g hladké mouky, do které si uděláme důlek, kam nadrobíme půlku droždí. K droždí přilijeme trošku vlažné vody a necháme 10 minut kynout. Následně do mísy přilijeme asi 300 ml vlažné vody a vyhněteme směs v těsto. Necháme tak hodinu kynout. Poté si vytvoříme bochánek, rozkrájíme ho na libovolný počet kusů a vytvoříme bagetky. Nahoře je můžeme nakrojit nožem a před pečením je mírně je potřeme vodou. Předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme cca 20 minut.