Head
- pepř - -
Špíz
- vepřové maso - -
Head
- parmezán - -
- chorizo - -
- čabajka - -
- zeleninový vývar - -
- houby - -
Postup přípravy
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme trochu oleje a na omastku osmahneme cibuli a celer. Když cibule zesklovatí, přisypeme rýži a necháme smažit. Až se rýže začne přichytávat ke dnu, přilijeme víno a necháme ho odpařit. Pak přilijeme vývar a takto podléváme několikrát. Rýže by měla být al dente. Nakonec zjemníme máslem.
- Dále si připravíme omáčku. Povaříme tomatové pyré, dochutíme je cukrem, solí a pepřem. Nakonec dle potřeby rozmixujeme.
- Do pánve dáme kousky kuřecího masa, cibuli, houby, chorizo, necháme osmahnout a poté přidáme rýži s omáčkou. Necháme spojit.
- Pak si připravíme špíz z kuřecího a vepřového masa, cibule, choriza, kapie, a případně větších žampionů.