Limetkový základ
- máslo 20 g
Postup přípravy
- Do hrnku dáme podmáslí, přidáme potravinářskou barvu – řádně promícháme.
- V jiné misce vyšleháme změklé máslo, cukr, pak postupně přidáváme vejce. Šleháme do pěny, pak přidáme polovinu moučné směsi (mouka, sůl, prášek do pečiva, kakao). Střídavě přidáváme podmáslí a moučnou směs. V malé misce smícháme ocet a jedlou sodu a vmícháme do těsta. Rozdělujeme do připravených košíčků. Pečeme 18–20 minut na 170 °C.
- Limetkový základ: Žloutky, cukr, limetkovou šťávu a kůru zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Při teplotě 170 °C stáhneme z plotny a přimícháme máslo. Přecedíme přes sítko, necháme vychladit (nejlépe přes noc).
- Limetkový krém: Mascarpone prošleháme s cukrem a limetkovým základem. Přilijeme smetanu a šleháme do pevného krému.