Head
Postup přípravy
Líčka: V přiměřeně velkém kastrolu si rozehřejeme olej a očištěná, osolená a opepřená líčka na něm zprudka opečeme. Poté maso vyjmeme, přidáme trochu másla a na výpeku pozvolna orestujeme cibuli. Přidáme mletou papriku, zamícháme a krátce orestujeme – pozor, aby nám paprika nezhořkla! Přidáme rajčatový protlak, koření, opět zarestujeme a zalijeme červeným vínem. Alkohol necháme vyvařit, přidáme vývar a opět přivedeme k varu. Do omáčky vrátíme opečená líčka, přiklopíme a pozvolna dusíme zhruba hodinu a půl doměkka. Měkká líčka vyndáme a omáčku propasírujeme, přidáme smetanu, chvilku provaříme a můžeme podávat.
Domácí tagliatelle: Obě mouky smícháme dohromady, uprostřed uděláme důlek, kam vyklepneme vejce a pomalu hněteme rukama, až se spojí v těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Těsto zabalíme do folie, aby neoschlo, a dáme stranou aspoň na 30 minut. Po půl hodině nudlové těsto vyndáme těsto z folie a vyválíme válečkem, co nejtenčeji to půjde. Vyválené těsto několikrát přehneme na sebe (do malé kostky), aby bylo krájení jednodušší, krájíme podle toho, jak chceme široké nudle. Vaříme klasicky – v osolené vroucí vodě, stačí asi tři minuty.