Suroviny
Postup přípravy
Křepelky omyjeme, opepříme, osolíme zvenku i uvnitř, kam vložíme tymián. Jablka omyjeme, rozpůlíme, vyndáme jádřinec a nakrájíme na plátky nebo na měsíčky. Jedno jablko si necháme stranou a zbytek dáme do pekáče. Křepelky obalíme anglickou slaninou, aby byli šťavnaté, a vložíme do pekáče na připravená jablka, přidáme máslo, opět osolíme, opepříme, přidáme kousek jalovce a nahoru dáme zbytek jablka. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a první půlhodinu pečeme zakryté, poté odklopíme a necháme dopéct dalších 30 minut odkryté.
Papriky spolu s rajčetem omyjeme a pokrájíme na kostičky, dáme na rozpuštěné máslo a chvílí podusíme spolu s cukrem, zelenina by měla byt na skus.
Couscous zalijeme horkou vodou podle návodu a když je nabobtná, přidáme ho k zelenině, promícháme, osolíme a opepříme.