Domácí pečivo
- cukr 3 ML
- tuk na pečení
Head
- paprika špetka
Postup přípravy
- Vařená vejce rozřízneme napůl. Vyjmeme žloutky, ty rozetřeme s nastrouhaným sýrem, máslem a hořčicí. Ochutíme kořením a vyšleháme do pěny. Pěnou naplníme bílky a podle chuti dozdobíme.
- Domácí pečivo: Mouku vsypeme do mísy. Uprostřed uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme trochou vlažné vody, aby bylo droždí potopené. Necháme vzejít kvásek cca 5–20 minut. Přidáme sůl, smetanu, rozpuštěný tuk a zbytek vody. Vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme kynout asi dvě hodiny. Těsto poté rozdělíme na šestnáct stejných dílů a rozválíme. Stočíme do rohlíků a na plechu necháme ještě 20 minut vzejít. Potřeme rozpuštěným sádlem a posypeme mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.