Head
- máslo 2 ks
Head
Postup přípravy
- Ze všech surovin umícháme těsto na housky, necháme vzejít kvásek a dáme kynout pod utěrkou na teplém místě. Po vykynutí upleteme housky, které klademe na plech s pečicím papírem, pomažeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem nebo sezamovým semínkem. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
- Mezitím vydlabeme rajčátka a oloupeme vařená vejce. Připravíme si náplně:
- Sýrová náplň: Smícháme nastrouhaný sýr, pomazánkové máslo, ½ másla, tavený sýr a lžíci smetany (12%).
- Česneková náplň: Vyšleháme drcený oloupaný česnek s ¼ máslem a ½ pomazánkovým máslem, přidáme lžičku hořčice, sůl, pepř, lžíci smetany (12%) a špetku cukru.
- Šunková náplň: Vyšleháme zbylá másla s hořčicí a nadrobno nasekanou šunkou od kosti, osolíme, opepříme.
- 6. Žloutková pěna: Vařené žloutky, máslo, sardelová pasta, plnotučná hořčice a sůl.