Vaječná náplň
Head
Hrášková náplň
- pepř
- mletá paprika
Postup přípravy
- Šalotku očistíme a seřízneme z obou stran, prořízneme jí horizontálně a vyjmeme střed tak, abychom dostali dutou mističku. Horní okraj potřeme tenkou vrstvičkou medu. Připravíme takto na plech a vložíme do předem nahřáté trouby na 180°C a necháme péct osm minut.
- Náplň hrášková: Mražený hrášek prohřejeme a vaříme pouhou minutu. Pak jej přecedíme a opláchneme studenou vodou. Hrášek přesypeme do misky a přidáme koření dle chuti a následně hrášek rozdrtíme a zamícháme vidličkou.
- Náplň vajíčková: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutek. Ten společně s kořením rozdrtíme a smícháme. Aby se vše krásně spojilo, přidáme hořčici.
- Upečenou šalotku naplníme, ozdobíme snítkami bylinek a přiložíme opečený chléb.