Krém
- mascarpone 250 g
Piškot
- cukr 1/3 hrnek
Krém
- šlehačka 1 dcl
- rum 10 PL
- lískové ořechy
- malina
Postup přípravy
- Piškot: Žloutky si vyšleháme s cukrem. Zvlášť si uděláme sníh z bílků. Poté do směsi ze žloutků a cukru přisypeme mouku a vmícháme sníh. Pečeme na 190 °C 14 minut.
- Krém: Mascarpone a kondenzované mléko smícháme se šlehačkou, uděláme krásný krém. Do něj vmícháme rozmixované ořechy. Z piškotu vykrojíme kolečka o velikosti sklenice, ve které budeme servírovat dezert, a uděláme jich tolik, kolik budeme dělat dezertů. Poté vrstvíme: piškot pokapeme rumem, na to dáme nahrubo nasekané ořechy, poté krém – dost krému, nato opět ořechy. Celý vršek dezertu potom ozdobíme malinami.