Játrová paštika
- játra 250 g
Játrová paštika
Domácí houstičky
- sůl 0.5 ML
Postup přípravy
- Domácí houstičky: Smícháme mouku a sůl. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme půl lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek cca 15 minut. Pak přidáme žloutek a zbytek mléka a vypracujeme těsto. Necháme kynout cca 90 minut, pak vytvarujeme houstičky a necháme 10 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě potřené vejcem na 180 °C přibližně 15 minut.
- Játrová paštika: Očistíme kuřecí játra, na pánvi do zlatova orestujeme cibulku, přidáme játra – osolíme, opepříme, přidáme tymián a opečeme. Poté zalijeme 1,5 dcl suchého vína, necháme vyvařit, přidáme smetanu cca 150ml a pak rozmixujeme do hladké konzistence. Ke konci přidáme máslo a necháme ztuhnout v lednici.