Suroviny
Postup přípravy
- Na olivovém oleji necháme nadrobno nakrájený česnek minutu opéct a přidáme nakrájená kuřecí stehna. Maso osolíme, opepříme a přidáme bílou cibuli. Maso děláme na silnějším ohni, aby nezačalo vypouštět vodu. Ve chvíli, kdy je maso udělané, ale stáje ještě měkké, přidáme loupaná rajčata a pořádně promícháme. Poté zalijeme kuřecím vývarem a bílým vínem. Přidáme nadrobno nakrájenou ňoru a dochutíme tymiánem a červenou paprikou. Dále přidáme rýži a necháme pořádně zavařit.
- Ve chvíli, kdy rýže nasákne všechny chutě, teplotu stáhneme a vaříme na nižším plamení s tím, že pokud se tekutina vypaří, přidáme opět vývar. Poté, co je rýže al dente, přidáme tygří krevety a slávky, které by měly být celé ponořené. Opět vaříme, ale na nižším plamení. Když se vývar vyvaří, vyzkoušíme, zda je rýže dost měkká a pánev případně dochutíme.