Krém
- smetana 2
- pomazánkové máslo ( - volitelné ) 2
Piškot
- cukr 200 g
Krém
- ovoce
- želé 2 ks
- šťáva ovocná 50 ml
Postup přípravy
- Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, vanilkový cukr, olej mouku a kypřící prášek. Nakonec pomalu vmícháme vařečkou tuhý sníh. Pečeme v troubě na 200°C cca 25 minut. Piškot po upečení necháme vychladnout a potřeme marmeládou. Hrnkem nebo skleničkou vykrojíme kolečka.
- Krém: Smetanu vyšleháme dotuha. Mascarpone vyšleháme s cukrem a přidáme k němu vyšlehanou smetanu. Krém rozetřeme na vykrojené kolečko, ozdobíme ovocem, přiložíme další vrstvu piškotu, na který rozetřeme také krém a ozdobíme ovocem. Počet vrstev není omezen. Na poslední vrstvu dáme také krém, ovoce a zalijeme připraveným želé.
- Želé si připravíme na plotně. Do 200 ml vody přidáme ovocnou šťávu a dortové želé. Vaříme do zhoustnutí.