Základ
- sušenka 300 g
- limetka 2-3
Krém
- čokoláda 400 g
Základ
- máslo 125 g
Krém
- šlehačka v prášku
- mascarpone
Ozdoba
Postup přípravy
- Nadrtíme sušenky, přistrouháme k nim kůru z jedné limety, vymačkáme šťávu, přidáme rozpuštěné máslo, smícháme dohromady a hmotou vyložíme dno dortové formy o průměru 24 nebo 26 cm.
- Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu, vyšleháme smetanu se ztužovačem. Zvlášť vyšleháme mascarpone a opatrně k němu přimícháme šlehačku a vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Připraveným krémem potřeme sušenkový základ, posypeme nastrouhanou kůrou z limety a posypeme strouhaným kokosem. Dáme ztuhnout do lednice.