Piškot
- vejce 2
Head
- smetana 100 ml
Piškot
- cukr 100 g
Head
Postup přípravy
- Bílou čokoládu svaříme společně se smetanou, nechám ztuhnout a vychladnout. Po vychladnutí smícháme s mascarpone a přidáme čerstvé kousky manga.
- Piškot: Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přidáme mouku a prášek do pečiva, dále olej a vodu. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a pečeme 15 až 20 minut na 200°C.
- Z hotového piškotu vykrájíme kolečka, ty dáme do formy a pomalu vrstvíme pěnu z čokolády a mascarpone. Na vršek položíme čerstvý kousek fíku a plátek karamboly, vše zasypeme čokoládovými hoblinami. Vše musí perfektně ztuhnout v chladu.