Postup přípravy
Na troše másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhaný kousek zázvoru. Necháme cibuli zpěnit a přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev. Všechno zalijeme zeleninovým vývarem a necháme pozvolna vařit, přibližně 20 minut, dokud mrkev nezměkne. Čím déle budeme mrkev vařit, tím bude ztrácet svou barvu. Mrkev nemusí být úplně měkká, stačí, aby byla tak akorát, stejně ji pak proženeme pod noži mixéru. Všechno rozmixujeme, a pokud budete chtít docílit ideálního stavu polévky, nakonec ji ještě přes sítko přepasírujte. Zbavíme se tak větších kousků, které v polévce mít nechceme. Hrnec dáme zpátky na plotnu a polévku dochutíme. Sůl, pepř, šťáva z jednoho pomeranče. Při ochucování se řídíme hlavně vlastní chutí a pocity, tohle záleží na každém zvlášť. Pokud máte pocit, že je polévka málo řízná, přidáme ještě zázvor. Ideální je, aby žádná z těch chutí nijak nedominovala a vše krásně ladilo. Nakonec můžeme přidat trošku smetany, která polévku zjemní.