Krém
- med 70 g
Korpus
- cukr 125 g
Postup přípravy
- Korpus uděláme tak, že do misky rozklepneme tři vejce, přidáme 125 g cukru, mixérem rozšleháme, přidáme 125 ml smetany, ještě jednou rozšleháme. Do druhé misky dáme 125 g mouky, 40 g kakaa a 5 g kypřícího prášku, promícháme a přidáme ke směsi vajec, poté metličkou mícháme, dokud se dokonale vše nespojí. Poté směs nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme na souvislou vrstvu, vložíme do vyhřáté trouby na 180 ˚C, pečeme 15 minut. Vyndáme z trouby, korpus rozdělíme na dva stejné díly, jeden díl si nachystáme na podnos.
- Než se upeče korpus, nachystáme si krém. Do misky dáme 500 g mascarpone, k němu přidáme 70 g medu a vše důkladně rozmixujeme. Do další misky si dáme 200 ml smetany, ze které vyšleháme šlehačku. Před dokončením šlehačky přidáme 100 g moučkového cukru, hotovou šlehačku přidáme do mascarpone a opatrně vmícháme. Stěrkou hotovou směs rozetřeme na spodní část korpusu, a když máme pěkně rozetřeno, přiklopíme vrchní část, pěkně ji usadíme a trochu přimáčkneme, poté zahladíme kraje a dáme vychladit do lednice na dvě hodiny. Předtím, než vyndáme z ledničky, připravíme si vodní lázeň, abychom si rozpustili čokoládu, potom si na pečicí papír uděláme mřížky z čokolády a dáme do ledničky vychladit. Vyšleháme si šlehačku ze smetany nebo dáme do láhve na šlehačku. Po vychladnutí rozkrájíme, přendáme na talíř a dozdobíme šlehačkou, lesním ovocem, posypeme moučkovým cukrem a přelijeme čokoládou a do šlehačky zapíchneme čokoládovou mřížku.