Krémová náplň
- vejce 2
Pórková náplň
- slanina 100 g
Křehké těsto
- vejce 1
Krémová náplň
- pepř
- bylinky
- crème fraîche 200 g
- smetana 80 ml
Postup přípravy
- Těsto si připravíme smícháním uvedených surovin, buďto ručně anebo v domácí pekárně (program těsto). Propracujeme v hladké nelepivé těsto, a dáme minimálně na hodinu uležet do chladu.
- Troubu rozehřejeme na 170°C. Těsto vyválíme na tenkou placku, kterou přeneseme na formičky, které jsme si lehce vymazali máslem (teflonové se vymazávat nemusí). Přejedeme válečkem, přebytečné těsto odkrojíme a prsty vytvarujeme těsto ve formičce, aby sahalo až k hornímu okraji. Vidličkou několikrát propíchneme a pečeme cca 10-12 minut.
- Mezitím si opečeme na kousku másla slaninu a přidáme pórek nakrájený na půlkolečka a chvíli orestujeme. Prošleháme si créme fresh, šlehačku a vejce, ochutíme solí, pepřem a bylinkami. Do předpečených košíčků naneseme pórkovo-slaninovou směs, zasypeme sýrem a těsně pod okraj zalijeme smetanovou směsí. Pečeme cca 35-40 minut na 160°C. Podáváme nejlépe vlažné.