Suroviny
Postup přípravy
Cibuli zpěníme na sádle do středně hněda, přidáme vepřovou kýtu nakrájenou na větší kostky a osmahneme. Zasypeme rovnou lžící sladké papriky, lžičkou pálivé papriky, lžičkou chilli, trošku soli a jemně přismahneme. Přidáme plechovku loupaných rajčat, podlijeme a dusíme do měkka. Než maso úplně změkne, přidáme na větší kousky nakrájenou červenou a zelenou papriku. Na závěr vsypeme do guláše fazolky v tomatové chilli omáčce a prohřejeme. Nezahušťujeme, guláš stačí zahustit tomatová omáčka. A na úplný závěr přijde překvapení - do horkého guláše vmícháme tabulku kvalitní hořké čokolády. Čokoládu přidáváme po kouskách a ochutnáváme, abychom přidali jen podle své chuti. Guláš musí pálit (pro statečné přidáme papričky jalapeňo) a musíme cítit mírnou chuť čokolády.