Suroviny
- mandlová mouka 160 g
- moučkový cukr 150 g
- bílek 4
- cukr krupice 150 g
- voda 40 ml
Ganache
- máslo 80 g
- hořká čokoláda 150 g
- smetana 150 g
Postup přípravy
- Mandlovou mouku prosijeme 2x, stejně tak cukr moučku, poté ještě jednou dohromady. Vaříme cukr s vodou na 115 °C, nalijeme do napůl vyšlehaných bílků, vyšleháme do tuha. Bílky smícháme s mandlovou směsí, poté se sněhem.
- Na silikonové podložce necháme zaschnout cca 20–30 minut, pečeme při 130 °C asi 15 minut.
Ganache
- Horkou smetanou podlijeme čokoládu, necháme ztuhnout.
- Poté zašleháme máslo a hned plníme makronky, malinu dáme doprostřed, zdobíme dle fantazie.
Autor receptu: Markéta Krajčovičová