Suroviny
- čočka 200 g
- zelí 200 g
- cibule 1
- česnek 2
- uzené maso 150 g
- klobása 1
- bobkový list
- pepř
- majoránka
- sádlo
- zakysaná smetana
- sůl
Postup přípravy
Z masa, bobkového listu a pepře uvaříme uzený vývar, stačí 30 minut. Poté vyjmeme maso a koření. Do vývaru přidáme čočku a vaříme dalších 20 minut. Mezitím si obereme maso. Na pánvi orestujeme na sádle cibuli do zlatova. Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a promícháme s cibulkou smaženou na sádle. Směs zelí a cibulky přidáme do hrnce k čočce. Povaříme dalších 10 minut. Přidáme nakrájené maso a klobásu, dochutíme solí, majoránkou a česnekem. Podáváme ozdobené lžičkou zakysané smetany.