Zelí
- zelí 1
Head
- cibule 1
Head
- vývar 500 ml
Zelí
Postup přípravy
- Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem. Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice.
- Rozmarýn dáme na rozpálené sádlo a 5 minut restujeme, přidáme cibule nakrájené na malé kostičky, dále naložené maso, orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a dusíme pod poklicí. Z hotového masa víno vydusíme na tuk, zalijeme vývarem, zahustíme jíškou připravenou ze sádla a 3 polévkové lžíce hladké mouky. Osolíme, opepříme.
- Zelí nakrájíme. Na pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme nakrájené zelí, jablko, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Dochutíme marmeládou, solí a pepřem.