Suroviny
- kuřecí maso
 - kořenová zelenina
 - bobkový list
 - nové koření
 - pepř
 - hrubá mouka
 - dětská krupička
 - vejce 1 ks
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Kuřecí maso (křídla a skelety) opláchneme, dáme do hrnce spolu s kořenovou zeleninou, přidáme koření a vaříme na mírném ohni. Poté vývar scedíme, zeleninu pokrájíme, maso obereme a vrátíme do polévky.
 - Z bílku ušleháme velmi tuhý sníh. Přidáme oddělený žloutek a promícháme. Poté přidáváme střídavě trochu hrubé mouky a trochu krupice, až vznikne středně husté těsto. Musí držet pohromadě a nerozvařit se, ale nesmí být moc tvrdé. Zavářka téměř okamžitě vyplave, vaříme už asi jen tři minuty.