Suroviny
Postup přípravy
- Nakrájíme si nadrobno slaninu a dáme ji na pánev. Když je slanina lehce vypečená, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Poté přidáme nakrájená kuřecí játra. Když jsou játra hotová, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme a zalijeme portským vínem. Víno necháme odvařit a pak sundáme z plotny a začneme mixovat.
- Při mixování přidáváme máslo a smetanu. Když je vše rozmixováno a vznikne nám hladká kašovitá hmota, dáme ještě jednou lehce prohřát na plotnu a poté vylijeme do připravené formy a dáme ztuhnout do lednice. Zdobíme brusinkami, cibulovou marmeládou apod.
- Domácí slunečnicový chléb z pekárny: Veškeré ingredience vložíme do pekárny, zapneme příslušný program na pečení chleba a pekárna už vše dodělá za nás.