Suroviny
Postup přípravy
- Změklé máslo, cukr, sůl, vanilkový cukr a pomerančovou kůru utřete do pěny. Po jednom vmíchávejte vejce, pak mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vlijte smetanu a vše dobře promíchejte. Opatrně vmíchejte většinu kousků čokolády. Troubu předehřejte na 175 °C.
- Omyté ostružiny osušte. Plech vyložte papírem na pečení. Rozetřete na něj vláčné těsto a uhlaďte ho. Poklaďte ho ostružinami a trochu je vtlačte do těsta. posypte zbylou čokoládou. Koláč pečte asi 40 minut, před podáváním ho nechte vychladnout a pak poprašte moučkovým cukrem. Podávejte s lehce ušlehaným mascarpone.
PRIMA TIP Čokoláda není v koláči nezbytná, ale dodává mu ono zvláštní cosi. Klidně vyzkoušejte třeba bílou čokoládu – v každém případě vás za ten malý luxus budou milovat děti i dospělí.
[[nid:5111324]]