Head
- krevety 500 g
Samsa
- jakékoli hovězí, vepřové, mix maso 400 g
- cibule 3
Head
- kopr 20 g
Mrkvový salát
- omáčka 1.5 ML
Samsa
Mrkvový salát
- sůl 1.5 ML
Head
- hořčice 1 ML
Mrkvový salát
- olej 60 g
Postup přípravy
- Krevety uvaříme ve slané vodě a poté vymačkáme od přebytečné vody. Cibuli a kyselé okurky nakrájíme na malé kostičky a také vymačkáme od přebytečné vody. Jarní cibulku a kopr také nakrájíme. Všechny ingredience smícháme ve velké míse, osolíme a opepříme. Toastový chleba opečeme a nakrájíme na trojúhelníky. Na toastový chleba servírujeme listový salát a na to krevetový salát. Dozdobíme citronem.
- Mrkvový salát: Mrkev oloupeme a na speciálním struhadle nastrouháme. Přidáme sůl a necháme zhruba 15 minut tzv. vypotit. Mezitím nakrájíme cibuli na malé kostky a osmažíme na oleji dozlatova. Pokud mrkev pustí hodně šťávy, dáme půlku pryč a poté přidáme osmaženou cibuli a ostatní koření, včetně česneku. Vše dobře promícháme a necháme v ledničce aspoň na 12 hodin.
- Samsa: Cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a olej. Vše dobře zamícháme a necháme maso odpočívat 10 minut. Listové těsto rozbalíme, vyválíme na dlouhý pruh a poté nakrájíme na čtverce cca 10 x 10 cm, tloušťka 2 mm. Na čtverce pokládáme maso – zhruba 1 plnou lžíci – a zabalíme. Dáme na plech na pečicí papír a pečeme 30 minut na 180 °C.