Karlovarský knedlík
- pečivo 800 g
Karlovarský knedlík
- petržel - -
Head
Postup přípravy
- Maso osolíme, prošpikujeme, zasypeme krájenou zeleninou a zalijeme červeným vínem, marinujeme 24 hodin. Poté maso vyndáme z marinády a zprudka opečeme ze všech stran, dáme na talíř. Zeleninu z marinády scedíme a dáme na rozpálený olej, přidáme protlak, zasypeme cukrem a orestujeme. Maso vrátíme zpět a zalijeme marinádou (můžeme přidat i vývar). Vaříme doměkka. Po uvaření maso vyndáme a zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Dosolíme, maso nakrájíme a podáváme.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme proschnout. Poté je vysypeme do mísy a navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Do žloutků přidáme mléko, muškátový oříšek, sůl, mouku a vytvoříme hladké těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme petržel, těsto a lehce promícháme, nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto tvarujeme do knedlíků, zamotáme do potravinářské fólie a vaříme 20 minut.