Na korpus
- káva 80 ml
Na ovocný rozvar
- cukr 50 g
Na krém
- cukr 2 PL
Na ozdobu
- lístek máty
Postup přípravy
V míse si smícháme všechny sypké ingredience na korpus, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, mléko a kávu a dobře promícháme. Pečeme ve formě o velikosti 17 cm na 170 °C 35–40 minut. Než nám korpus vychladne, připravíme ovocný rozvar. Do rendlíku dáme maliny s cukrem a povaříme je, až nám omáčka zhoustne. Vzniklou směs propasírujeme přes sítko. Na krém si připravíme mascarpone, smetanu ke šlehání a moučkový cukr. Do šlehače si dáme mascarpone, moučkový cukr a zlehka promícháme. Ke krému přilijeme smetanu ke šlehání a šleháme tak dlouho, dokud nám nezačne krém houstnout – poté je již krém hotový. Upečený korpus v polovině rozřízneme. Spodní část korpusu namažeme rozvarem z malin a dáme na něj polovinu krému. Poté ho přiklopíme druhým korpusem, který pomažeme zbytkem krému. Vzniklý dort zdobíme malinami, borůvkami a mátou.