Základ na korpus
- máslo 80 g
Sýrová náplň
- vejce 1
Jablková náplň
- ořech
Drobenka
- máslo 50 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 170°C, dno formy vyložíme pečicím papírem. Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs vsypem do připravené formy a vytvarujte dno, dobře přitlačíme a dámo péct do vyhřáté trouby na 10 až 12 minut.
- Čerstvý sýr vyšleháme společně s cukrem do hladké směsi. Přidáme vanilku a zašleháme vejce. Nalijeme na horkou předpečenou sušenkovou krustu a uhladíme.
- Jablka oloupeme a nastrouháme. Promícháme s kořením a rovnoměrně navrstvíme na sýrovou směs.
- Cukr, mouku a vločky smícháme, přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Ideální je drobenku připravit v mixéru, ale lze to i ručně. Drobenku rovnoměrně nasypeme na jablka a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C asi na 30 minut. Koláč dozdobíme zakysanou smetanou a malinou.